Behandeling zwangerschapsmasker

De behandelmethodes van donkere vlekken in het gezicht

De zon heeft de afgelopen jaren behoorlijk aan kracht toegenomen. Een gevolg hiervan is dat steeds meer mensen last hebben van pigmentvlekken in het gezicht. Donkere plekjes ontstaan op bijvoorbeeld het voorhoofd of de wangen. Veel mensen vinden de komst van deze vlekken niet wenselijk en willen deze verwijderen. Voor het verminderen van donkere vlekken in het gezicht zijn er diverse middelen verkrijgbaar.

donkere vlekken in gezicht, zwangerschapsmasker behandelen
Zwangerschapsmasker in Gezicht.

Iedereen kan pigmentvlekken krijgen

Pigmentvlekken, zoals bijvoorbeeld ouderdomsvlekken, kunnen bij iedereen ontstaan. De naam voor deze pigmentophoping is misleidend, want mensen van alle leeftijden kunnen met deze pigmentvorming te maken krijgen. De pigmentatie van de huid wordt veroorzaakt door het stofje melanine. Mensen met een verhoogde melanine productie kunnen last krijgen van onflatteuze donkere vlekken in het gelaat. Daarnaast zie je deze donkere vlekken ook vaak bij fervente zonaanbidders en mensen die veel last hebben gehad van onzuiverheden zoals bijvoorbeeld acne.

Donkere vlekken verminderen

Er zijn diverse methodes waarmee je donkere vlekken in het gezicht kunt verminderen. De meest gebruikte manieren zijn:

  • Lasertherapie
  • Chemische peeling
  • Lightening crème

Lasertherapie is de snelste manier om donkere vlekken te elimineren. Je gezicht wordt behandeld met een intense lichtstraal die de huid binnendringt en de cellen van de donkere vlekken vernietigd. Deze behandeling is erg prijzig en niet iedereen kan zich dit veroorloven.

Een chemische peeling is ook niet goedkoop, maar verwijderd wel effectief de donkere vlekken met een chemische stof, genaamd glycolzuur. Meestal heb je meer dan één sessie nodig om volledig van je donkere vlekken af te zijn.

pigmentvlekken verwijderen, pigmentvlekken bleken, pigmentvlekken behadelen

Een lightening crème, zoals bijvoorbeeld skinlight, kun je zelf toepassen waar en hoe vaak je maar wilt. De crème bleekt als het ware de onsierlijke vlekken, waardoor je huid egaler en gezonder toont.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>