Melasma tijdens zwangerschap behandelen

Melasma komt tijdens de zwangerschap veel voor. Je hormoonhuishouding is totaal in de war waardoor je huid anders reageert op de stralingen uit de zon dan wanneer je niet zwanger bent. In de meeste gevallen wordt melasma tijdens de zwangerschap dan ook veroorzaakt door zonlicht. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen is het aan te raden om direct contact te mijden. Draag bijvoorbeeld een hoed, grote zonnebril en smeer voldoende zonnebrandcrème op. Maar wanneer het al te laat is en je het eenmaal al hebt dan kom je er vaak moeilijk weer vanaf. In dit artikel lees je welke behandelingen veilig zijn om te doen tijdens de zwangerschap om de bruine vlekken toch alvast wat te verminderen.

creme tegen melasma, zwangerschapsmasker verminderen
Stimulatie van de zon kan tijdens de zwangerschap hyperpigmentatie stimuleren.

Goede bescherming

Ook wanneer je al melasmavorming hebt, kun je de schade nog steeds beperken door een goede zonbescherming. Mijd de zon zoveel mogelijk en gebruik dagelijks een zonnefactor met hoge spf. Kies het liefst voor een natuurlijke zonnebrandcrème met zo min mogelijk slechte stoffen. Vooral in deze tijd van het jaar (zomer) is het moeilijk om de zon volledig te mijden. In dit geval kan een grote hoed zeker uitkomst bieden. Het staat leuk en het houdt je gezicht in de schaduw. Een grote zonnebril kan ook helpen, zonnebril glazen zijn namelijk voorzien van een UV-coting.

Sterke melasma crèmes

Wanneer je de bruine vlekjes al hebt dan kun je deze behandelen met een melasma crème zoals Skinlight. Deze is onder andere te koop bij beautysalon Mooi voor Jou in Nijmegen en online via bol . com en shop.skinlight.nl. Wat doet deze crème precies? het maakt de donkere vlekken lichter en remt daarnaast nieuwe pigmentaanmaak af. Je brengt de crème plaatselijk aan, dus alleen op de donkere vlekjes. Doordat deze crème ook nieuwe pigmentaanmaak afremt werkt deze heel effectief tegen alle vormen van hyperpigmentatie waar melasma ook onder valt.

creme tegen melasma
Sterke creme tegen alle vormen van hyperpigmentatie waaronder melasma.

Peeling

Het exfoliëren van de huid, oftewel het vernieuwen van de huid kan ook erg effectief werken. Deze behandeling laat je uitvoeren bij een schoonheidssalon. De behandeling duurt vaan 60-120 minuten waarbij er een masker op je gezicht wordt aangebracht. Dit masker moet vervolgens een behoorlijke tijd intrekken. De behandeling is gericht op het vernieuwen van de huid. Dat houdt in dat de huid na de behandeling gaat vervellen. Binnen 14 dagen is de huid vaak helemaal vernieuwd en zul je merken dat de bruine vlekjes een stuk minder zijn. Vaak moet de behandeling wel een paar keer over voor een mooi en egaal eindresultaat.

Tot slot

Hopelijk heb je wat aan deze tips gehad. Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan behandelen. Maar effectieve behandelingen zijn er wel degelijk. Probeer altijd de schade te beperken door de zon tijdens de zwangerschap zoveel mogelijk te mijden. Heb je zelf nog aanvullingen of vragen? Stel ze dan hieronder in de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>