Onzeker door zwangerschapsmasker

Je niet langer verschuilen vanwege een zwangerschapsmasker

Een zwangerschapsmasker (melasma) is een verhoogde aanmaak van het pigment in het gezicht. Je krijgt te maken met donkere verkleuringen in je gelaat. Donkere vrouwen krijgen eerder het tegenovergestelde effect; zij krijgen voornamelijk lichtere plekken op hun huid. Deze kunnen zich manifesteren op je voorhoofd, wangen, bovenlip, kin en nek.

onzeker door zwangerschapsmasker, zwangerschapsmasker behandelen met creme

Krijgen alleen zwangere vrouwen een zwangerschapsmasker?

Ongeveer zeventig procent van alle vrouwen is gevoelig voor melasma. Zwangere vrouwen hebben door de verhoogde aanmaak van het pigment in hun huid een verhoogde risico op het verkrijgen van een zwangerschapsmasker. Echter, ook pilgebruiksters behoren tot de risicogroep vanwege het feit dat zij constant een bepaalde hoeveelheid oestrogeen tot zich nemen. Misschien verrassend om te weten is dat zelfs mannen een zwangerschapsmasker kunnen krijgen.

Hoe kun je een zwangerschapsmasker voorkomen?

De grootste veroorzaker van een zwangerschapsmasker is de zon. De directe blootstelling hieraan kan het ontstaan van melasma doen versnellen. Heel belangrijk is daarom dat je je heel goed insmeert met een zonnebeschermingsproduct. Liefst minimaal factor 50 met een constante herhaling van het insmeren. Het beste is natuurlijk om de directe blootstelling helemaal te vermijden, zeker tussen 12.00 en 15.00 wanneer de zonnekracht het sterkst is.

Wat kun je tegen een zwangerschapsmasker doen?

Als je eenmaal te maken hebt met een zwangerschapsmasker wil je daar natuurlijk het liefst zo snel mogelijk vanaf. Een oplossing hiervoor is het gebruiken van een blekende crème. Denk hierbij niet aan een agressief middel, het gaat immers om je gezicht. Skinlight kan daarom voor jou een oplossing zijn omdat dit op een milde manier de pigmentvlekken in je gezicht vermindert en het je een egaal gelaat oplevert. Lees hier meer over de behandelingen.

melasma behandelen, wat is melasma, melasma voorkomen, zwangerschapsmasker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>