Pigmentvlekken tijdens de zwangerschap

Pigmentvlekken tijdens de zwangerschap – Een van de problemen die zich voordoen tijdens de zwangerschap is de ontwikkeling van een zogenoemd zwangerschapsmasker. Dit zijn vlekken die ontstaan in het gezicht, vaak rondom de ogen, lippen en wangen. Veel vrouwen ervaren dit als storend. Vooral in een lichte huid vallen de vlekken immers goed op.

Wat zijn de oorzaken van Melasma?

De oorzaak van een zwangerschapsmasker ligt bij de veranderingen die zich voordoen in het lichaam tijdens de zwangerschap. Het hormoon oestrogeen zorgt in dit geval voor de verkleuringen. Door extra aanmaak van dit hormoon verandert de huid. Je huid wordt daardoor gevoeliger voor zon.

skinlightpakketten

Hoe voorkom je een Zwangerschapsmasker?

De vlekken kun je eigenlijk alleen voorkomen door zoveel mogelijk uit de zon te blijven. Dat lukt echter niet altijd. Wees niet bang, na de zwangerschap verdwijnen de vlekken vanzelf weer. Echter wil je waarschijnlijk niet maanden wachten totdat je huid er weer normaal uit ziet.

Camoufleren van het Zwangerschapsmasker

Veel vrouwen gebruiken daarom camouflerende make-up. Make-up is echter niet al te goed voor je huid, het droogt deze uit. Zorg daarom voor voldoende hydratatie. Een andere optie is het gebruiken van blekende crème. Hiermee worden de vlekken vanzelf minder, waardoor je op den duur ook geen make-up meer hoeft te gebruiken.

Een veilige crème tegen zwangerschaps pigmentvlekken

Skinlight biedt een goede oplossing voor het zwangerschapsmasker. Deze crème is op natuurlijke basis en bevat geen schadelijke stoffen. Ook bevat de crème geen parfum en is hij PH neutraal. Door de crème één tot tweemaal per dag op de donkere vlekken te smeren, ben je binnen een paar weken van de verkleuring af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>